?
Ekspert
Liczba postów: 5,767
Reputacja: 99
RE: ?
Strona Twojamiss.pl była jednym z partnerów edycji Miss Passion, naszego konkursu piękności, wybierali swoje kandydatki na zasadzie "wyboru regionalnego" do konkursu głównego.
Właścicielem jest Jacek Konecki, który bawi się tak wirtualnie od wielu wielu lat i zapewne, po tym jak faktyczny konkurs Miss Passion się wstrzymał to nazwa mu się spodobała i ją użył, jako dopisek do Elegancji, więc jakby nie było to inna trochę nazwa.
Ostatecznie jak ktoś się chce posługiwać tutaj prawnikami to sytuacja jest w miarę jasna i bez nich - nazwa nie kopiuje jeden do jednego, punkt wyjściowy, tj nasz konkurs nie jest na tyle zbudowaną marką w świadomości ludzi by rościć sobie jakieś wizerunkowe prawa do niej no i choć planowałem, nie zastrzegłem nazwy w Urzędzie Patrentowym (bo mnie nie było stać a potem już było po wszystkim), także trzeba się pogodzić z tym co jest. I na raz dwa trzy - jak pewny osobnik to czyta - od dziś mamy nazwę zastrzeżoną przez tego gościa (wiemy o kogo chodzi), jak to było z nową nazwą forum swego czasu. Niech się tym bawi!
Oczywiście byłoby przykro, jakby to kiedyś był jakimś cudem konkurs ogólnopolski... ale to raczej nie nastapi.

Pamiętacie Miss Passion Queen? Na początku wymyśliłem nazwę Miss Multinational - i taki konikurs o tej nazwie faktycznie powstał za kilka lat, jako konkurs międzynarodowy z siedzibą w Indiach, dlatego zmieniłem nazwę na MPQ, choć byłem właściwie pierwszy ale nazwy nie zastrzegłem. Kto by się spodziewał, że Miss Passion zacznie tak rosnąć i gdzie bym z nim teraz był gdybym tego nie zakończył? Życie mi jednak podyktowało inny scenariusz i pozostał sentyment i wspomnienia i czasem łezka się oku kręci jak się widzi np Aleksandrę Grysz, która była u nas 2 vice a teraz bryluje w śniadaniówce, czy Klaudia Kroczek - polsatowska pogodynka.

Wear Raphael
11-Lut-2026 17:42
Znajdź posty Cytuj post

Wiadomości w tym wątku
? - żetka - 10-Lut-2026, 21:10
RE: ? - Irena Piękna - 10-Lut-2026, 21:37
RE: ? - żetka - 10-Lut-2026, 21:45
RE: ? - Voytek - 11-Lut-2026, 15:22
RE: ? - Ironic - 11-Lut-2026 17:42
RE: ? - MonikaNiewazny - 12-Lut-2026, 01:08

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości