![]() |
Nowy panteon piękności - propozycje - Wersja do druku +- MissPassion.pl - Forum miłośników konkursów piękności oraz innych obliczy piękna. (http://misspassion.pl) +-- Dział: STREFA FORUMOWICZA / User's Area (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Sprawy Administracyjne (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Nowy panteon piękności - propozycje (/showthread.php?tid=946) |
RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Klaudia - 18-Lip-2017 11:02 Mi dopiero dziś tak na prawdę rzuciło się to w oczy, ale timing mam niezły jak się okazało ![]() O to właśnie chodziło. Miss Earth Poland zamiast Miss World Poland - argumentacja jest chyba zbędna. Z resztą pokrótce napisana w moim poprzednim poście i w ostatnim Rafała. Propozycja dołu jak dla mnie ok. 3 nasze Miss + MrPolski, MrI, MS, MrS i MGI. RE: Nowy panteon piękności - propozycje - supernova - 18-Lip-2017 11:24 Ja bym Kaje zostawiła przynajmniej do ogłoszenia polskiej delegatki na Miss World. W końcu jakby nie było jest nadal panującą MWP. Miss Earth Poland dałabym za Egzotice bo to nie jest konkurs który zasługuje na miejsce obok MW czy MU RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Ironic - 18-Lip-2017 12:35 Wolę pozostać przy pierwotnym założeniu, tj zwyciężczyń aktualnych, działających konkursów. Z panteonem trochę trwa bo trzeba uzyskać zgodę na wykorzystanie zdjęć w panteonie. Raz od zleceniodawców na te zdjęcia, dwa od fotografa włącznie z jego zgodą w ingerencję w jego pracę twórczą, tj. wycięcie głowy ze zdjęcia. Przy tej okazji chciałem zwrócić uwagę na tą sprawę. To, że często piszę adnotacje przy Waszych postach z prośbą o dodanie autora i źródła zdjęć to nie jest moje widzimisię i nawet tego robić nie powinienem bo nieznajomość prawa szkodzi ale w pierwszej kolejności zaszkodzi mi, jako odpowiedzialnego za całe to zamieszanie, zwane MissPassion.pl ![]() ![]() ![]() Rozumiem również, że zdjęcia zagranicznych miss bardzo trudno podpisać jak należy ale starajmy się wyłapywać stosowne informacje, linki do źródła na ile to możliwe. Sam też nie jestem w stanie pisać do każdego z upomnieniem, także proszę pilnować się wzajemnie. RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Malankiewka - 18-Lip-2017 17:19 Ani gora ani dol panteonu mi sie nie podobaja: pomieszanie z paplataniem. Na chwile obecna widze to tak: Dol international: Big 5 (MW, MU, ME, MI, MS) plus MGI, MInterc., plus 2 meskie konkursy, Gora: Polska : M.Polonia, M.Polski. MWP - tez bo Kaja jest ostatnia MWP i to nieelegancko wyglada bez niej, MEP z Domi, MEgzotica - plus cale wszystkie dotychczasowe M.Passion rzecz jasna ![]() I bedzie porzadek wkoncu ![]() RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Klaudia - 18-Lip-2017 18:48 Mi natomiast podoba się to "pomieszanie z poplątaniem" ![]() RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Ironic - 18-Lip-2017 18:51 (18-Lip-2017 18:48)Klaudia napisał(a): Mi natomiast podoba się to "pomieszanie z poplątaniem" Właśnie pisałem swój elaborat ale spojrzałem raz jeszcze widząc Twój post i dokładnie to samo chciałem napisać, tylko 5 razy szerzej ![]() RE: Nowy panteon piękności - propozycje - supernova - 18-Lip-2017 19:48 Ja bym Egzotice wyrzuciła zupełnie. Kiepski gniot wśród konkursow i tylko zajmuje miejsce. RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Marekos - 18-Lip-2017 20:02 (18-Lip-2017 19:48)supernova napisał(a): Ja bym Egzotice wyrzuciła zupełnie. Kiepski gniot wśród konkursow i tylko zajmuje miejsce. Miss Egzotica jest jednak medialna - laureatka z tego co pamiętam pojawiała się po konkursie m.in. w "Dzień Dobry TVN", więc nie nazwałbym tego "kiepskim gniotem". Ja bym dorzucił mężczyzn do panteonu, bo Mister Polski nie jest przecież jedynym polskim męskim konkursem - mamy m.in. Mistera Głuchych albo polskiego Manhunta, o których i na forum była mowa. Powinno być równouprawnienie ![]() RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Matis - 18-Lip-2017 20:08 (18-Lip-2017 19:48)supernova napisał(a): Ja bym Egzotice wyrzuciła zupełnie. Kiepski gniot wśród konkursow i tylko zajmuje miejsce. Bez żalu się zgadzam. Ten konkurs nic nie znaczy. Ich delegatki nawet nie reprezentują Polski. Górę widziałbym następująco: Miss Polski, Mister Polski, Miss Polonia, Miss Earth Poland, Miss World Poland + BIG 4 (z tym, że BIG 4 różnie jest rozumiane - ja wyrzuciłbym Miss International i dałbym Supranational). Dół - Miss Passion 2017 (jeden rocznik wystarczy) - Miss International, Miss Grand Internatonal, Mister International, Mister Supranational. Reszta pomniejszych konkursów mało znacząca. RE: Nowy panteon piękności - propozycje - Marekos - 18-Lip-2017 20:11 Dziwi mnie, że nikt nie wspomina o konkursie Manhunt International, który jest najstarszym światowym męskim konkursem piękności i cały czas się odbywa. Może warto jednak jakoś zaznaczyć ten konkurs w panteonie? |